четверг, 15 октября 2015 г.

Змінне взуття - невід'ємний атрибут школи

Перші місяць навчального року добігають кінця. У щоденниках і зошитах все частіше і частіше з'являються оцінки. Згодилося все, що підготували дбайливі батьки дітям-школярам: альбоми та фарби, кольоровий картон і ножиці. Проте розслаблятися батькам ще рано, тому що потрібно зробити деякі покупки. Мова йде про змінне взуття для школи.
Поки ще стоять теплі сонячні дні, слід потурбуватися про перевзування. Багато батьків скажуть "Навіщо? Адже моя дитина живе біля школи!" або "Хоч ми і живемо далеко, але підвозимо дочка до ганку будівлі". Якщо дитина не промочить ноги і не забруднити підошву, навіщо ж потрібна змінне взуття?
Перш за все, змінка необхідна для дотримання санітарно-гігієнічних норм. Перебуваючи тривалий час у приміщенні в теплій взуття, дитина відчуває дискомфорт, а якщо він ще й промочив ноги, то його ступні піддаються впливу численних мікробів. Не виключено, що тривале перебування у вогому  взутті сприятиме розвитку простудних захворювань.
На що слід звернути увагу при виборі перевзування? Основними вимогами завжди були якість і комфорт. Взуття має бути не тільки красивим, але і зручним.
Купуючи якісні туфлі, батьки позбавлять себе від походів у ремонтну майстерню. Також слід враховувати і бажання дитини, тому взуття, куплене без згоди учня може пролежати всю зиму вдома в шафці. В якості змінного взуття для хлопчика переважно вибрати туфлі, а не кросівки, т.к. вони добре гармонують з костюмом. Слід пам'ятати, що кеди є спортивним взуттям і носити їх слід тільки під час занять фізкультурою. Для дівчинки можна придбати пару зручних босоніжок або туфель.
Слід подбати і про сумку для змінного взуття. Багато учнів вважають за краще носити переобувку в поліетиленових пакетах. На жаль, термін служби пакета не великий: швидко зношується, з нього сходить фарба. Набагато практичніше використовувати мішок для змінного взуття. Хочеться відзначити, що такі сумки виготовляють з матеріалу, який легко чиститься і миється. Яскраві забарвлення і різноманітні сучасні аплікації зможуть задовольнити запити будь-якого школяра. Наявність двох ручок на мішку дозволяє носити його на спині, що важливо для формування постави дитини. Сумку-мішок для змінного взуття можна придбати у відділах канцтоварів, коштує вона, як правило, недорого.

вторник, 13 октября 2015 г.

Списування

На понеділок 19.10  списати новий текст у зошит для списування

http://mijklas1v.blogspot.com/p/blog-page_13.html

Позакласне читання

Прочитати казку "Бременські музиканти" братів Грімм на п'ятницю, 16.10.15

http://mijklas1v.blogspot.com/p/blog-page_62.html

Де́нь Украї́нського коза́цтва

 Де́нь Украї́нського коза́цтва —    свято України. Відзначається  щорічно 14 жовтня в день  святої Покрови Пречистої Богородиці.
 


З давніх-давен Богородиця є  покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних  формувань. Запорожці, зокрема,мали  на Січі церкву на честь Покрова Пресвятої Богородиці з іконою  її Покрова. Окрім того, на свято  Покрови в Україні відбувалася Велика рада, що обирала гетьмана, визначала, як козацтву жити далі.  Тому символічно, що це свято  встановлене Указом Президента  № 966/99 від 07.08.1999 р.  припадає саме на цю дату.
      Минулого року, саме в цей день презедент Петро Порошенко підписав указ, в якому сказано що саме в цей день ми будемо відзначати "день захисника України". Як сказано в указі, це зроблено "з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості".