вторник, 13 октября 2015 г.

Де́нь Украї́нського коза́цтва

 Де́нь Украї́нського коза́цтва —    свято України. Відзначається  щорічно 14 жовтня в день  святої Покрови Пречистої Богородиці.
 


З давніх-давен Богородиця є  покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних  формувань. Запорожці, зокрема,мали  на Січі церкву на честь Покрова Пресвятої Богородиці з іконою  її Покрова. Окрім того, на свято  Покрови в Україні відбувалася Велика рада, що обирала гетьмана, визначала, як козацтву жити далі.  Тому символічно, що це свято  встановлене Указом Президента  № 966/99 від 07.08.1999 р.  припадає саме на цю дату.
      Минулого року, саме в цей день презедент Петро Порошенко підписав указ, в якому сказано що саме в цей день ми будемо відзначати "день захисника України". Як сказано в указі, це зроблено "з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості".


Комментариев нет:

Отправить комментарий